Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a avut un mesaj pentru cei care se vor aduna pe 10 august în Piaţa Victoria: să facă acest lucru „în mod paşnic, în mod legal”. Fifor a dat asigurări că noul comandant al Jandarmeriei are capacitatea de a gestiona în mod corect şi transparent desfăşurarea evenimentelor.

„Îi îndemn pe toţi cei care vor participa la manifestaţiile din 10 august să o facă în mod paşnic, să o facă în mod legal”, a declarat Mihai Fifor la Palatul Victoria. El a adăugat că dreptul de a protesta este categoric un drept fundamental al cetăţeanului, „un drept pe care îl respectăm”.

„Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal şi fără incidente, desfăşurarea evenimentelor”, a mai declarat ministrul.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august 2018, la amplul protest antiguvernamental, când forţele de ordine au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea Pieţei Victoria. Aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse ulterior la Parchetul General, dar ancheta nu nu a fost nici până în prezent finalizată. La un an după aceste evenimente, un nou protest este anunţat sâmbătă, 10 august, de la ora 16:00, în Piaţa Victoriei.