"Putin vrea să meargă mai departe. El vrea toată Europa”, afirmă Poroşenko în interviul menţionat, potrivit LeFigaro.fr, adăugând că întregul continent european se află sub ameninţarea Kremlinului.

Finlanda şi ţările baltice ar putea fi următoarele ţinte ale preşedintelui rus, susţine în continuare liderul de la Kiev, subliniind că în estul Ucrainei este vorba ''nu numai de o luptă pentru integritatea şi independenţa ţării, ci şi pentru democraţie, pentru libertatea şi securitatea întregului continent european''.

În context, Petro Poroşenko face apel la occidentali să aibă în vedere această situaţie, solicitând între altele crearea unei forţe de menţinere a păcii în estul Ucrainei pentru supravegherea respectării regimului de încetare a focului, instituit în februarie în urma acordurilor de pace de la Minsk.

Declaraţiile şefului statului ucrainean intervin în contextul intensificării, în ultimele zile, a confruntărilor în estul Ucrainei dintre forţele Kievului şi separatiştii proruşi, confruntări soldate, de la declanşarea lor în aprilie 2014, cu peste 6.800 de morţi.AGERPRES