Valls a afirmat că serviciile de informaţii şi poliţia au dejucat 15 atacuri începând cu 2013 şi duc o luptă continuă pentru a găsi eventualii terorişti.

"Trebuie să strângem laţul şi să dăm poliţiei şi serviciilor de informaţii toate mijloacele de care au nevoie, însă vom asista în continuare la astfel de atacuri", a declarat el pentru postul de radio France Inter.

"Alte persoane nevinovate îşi vor pierde viaţa", a mai spus el.

Un individ înarmat cu un cuţit a înjunghiat un poliţist îmbrăcat în civil luni seara în faţa casei acestuia din Magnanville, Yvelines, baricadându-se ulterior în casa victimei. El a fost ucis în asaltul forţelor speciale franceze RAID, care au descoperit la faţa locului cadavrul unei femei, soţia poliţistului ucis, şi un copil de trei ani – copilul cuplului, în stare de şoc, dar nevătămat. Atentatul a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Stat Islamic.

În vârstă de 25 de ani, Larossi Abballa a fost condamnat în 2013 pentru participare la o filieră care voia să trimită voluntari pentru jihadul armat în Pakistan. AGERPRES