Prognoza meteo ANM 9-22 septembrie. Vremea frumoasă s-a prelungit şi in luna septembrie, însă totul este pe cale să ia sfârşit. De la jumătatea lunii septembrie, un val de aer rece va ajunge în România, iar temperaturile vor scădea, apropiate de normalul perioadei, informează ANM. Astfel, potrivit estimărilor ce privesc intervalul 9 – 22 septembrie, în prima săptămână vom mai beneficia de vreme calda şi temperaturi ce ajung până la 29 de grade, însă în a doua săptămână temperaturile vor scădea semnificativ şi vor veni ploile.

În Muntenia, în prima săptămână, vremea va fi caldă, cu media maximelor în jurul valorii de 29 de grade până pe 14 septembrie. Pe 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25-26 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 14 grade până pe 15 septembrie. În 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere spre 9 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul intervalului, spre 11 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 16-17 septembrie.

În Oltenia, în prima săptămână, vreme va fi caldă, media maximelor fiind în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 25-26 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 15 grade până pe 15 septembrie. În 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 9 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul intervalului, la 11 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 15- 17 septembrie.

În Transilvania, în prima săptămână, vremea va fi caldă, iar media maximelor se va menţine în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. Pe 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jurul a 22 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 11 grade până pe 15 septembrie. Pe 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 5 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul intervalului, spre 7 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

În Moldova, în prima săptămână, vreme va fi caldă, media maximelor menţinându-se în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 22 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

În Maramureş, în prima săptămână, vremea va fi deasemenea caldă, media maximelor oscilând uşor în jurul a 27 de grade. În cea de a doua săptămână, după o răcire în intervalul 15-17 septembrie, se vor înregistra temperaturi maxime de 22-23 de grade, valori apropiate de cele normale. Media minimelor termice se va situa între 12-14 grade până pe 15 septembrie. Apoi, după o scădere, spre 6 grade în 16 şi 17 septembrie, această medie va oscila uşor în jurul a 8 grade până la finalul intervalului celor două săptămâni. Probabilitatea de apariţie a ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

În Banat, în prima săptămână, vreme va fi caldă, iar media maximelor se va menţine în jurul valorii de 28 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la 24-25 de grade. Media minimelor termice va scădea în prima zi de la 17 grade până în jurul a 14 grade, valoare ce se va menţine până pe 14 septembrie. Apoi se va produce o nouă scădere, în 16 şi 17 septembrie spre 8 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată până la finalul intervalului, până la 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată în intervalul 14-17 septembrie.

În Crişana, în prima săptămână, vremea va fi tot caldă, astfel că temperaturile maxime vor creşte uşor, urmând ca până în 14 septembrie să oscileze în jurul a 27 de grade. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va fi în scădere, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie în jur de 24 de grade. Media minimelor termice va scădea în primele două zile de la 16 grade până în jurul a 13 grade, valoare ce se va menţine până spre sfârşitul săptămânii. Se va produce o nouă scădere, în 15 şi 16 septembrie, spre 7 grade, ulterior această medie urmând să crească treptat, până la finalul intervalului, spre 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, izolat însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 12-13 şi 14-17 septembrie.

La malul mării, în prima săptămână, vremea va fi caldă, media maximelor menţinându-se în jurul valorii de 27 de grade până în data de 14 septembrie. În 15 şi 16 septembrie va fi o răcire, astfel că media maximelor va scădea, apoi va creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se va ajunge la o medie de 22 de grade. Media minimelor termice se va menţine în jurul a 13 grade până pe 15 septembrie. În 16 şi 17 septembrie se va produce o scădere, spre 8 grade, ulterior urmând o creştere uşoară şi treptată, până la finalul celei de-a doua săptămâni, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.

La munte, temperaturile se situează în jurul valorii de 17 grade, însă în intervalul 15-17 septembrie se va înregistra o scădere. În intervalul 18-22 septembrie se estimează o creştere treptata a acestei medii spre 14 grade. Temperaturile minime vor ajunge de la valori, în medie, de 8 grade în prima săptămână, până la 1-2 grade în intervalul 16-18 septembrie, urmând ca pînă pe 22 septembrie această medie să crească spre 5 grade. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, local însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 14-18 septembrie.