Numărul de copii miliardari din Rusia a crescut cu 50 la sută în ultimele 12 luni, iar averea lor adunată s-a dublat în aceeaşi perioadă, potrivit revistei de afaceri Finans.

Revista îşi va publica luni lista completă a celor mai bogaţi moştenitori de averi din Rusia în 2010. Averile celor mai bogaţi copii din Rusia este calculată prin împărţirea averii estimate a părinţilor lor la numărul de copii legitimi. Rezultatul trebuie să fie mai mare de un miliard.

‘Iusuf Alekperov, fiul celui mai important acţionar de la Lukoil, este menit să fie pe primul loc în topul celor mai bogaţi moştenitori /…/ Motivul pentru supremaţia lui Iusuf îl reprezintă faptul că el este singur la părinţi şi, totodată, unicul moştenitor’, a afirmat revista pe site-ul său de internet.

Finans a apreciat averea tatălui lui Iusuf, preşedintele director general al Lukoil Vagit Alekperov, la 10,65 miliarde de dolari în topul său al celor mai bogaţi oameni din Rusia publicat în februarie.

Al doilea loc este ocupat de unicul fiu al lui Aleksei Kuzmişev, un acţionar major la Alfa Group, unul dintre cele mai mari conglomerate financiar-industriale private din Rusia. Averea sa este estimată la 7,1 miliarde. Cel de-al treilea loc le-a revenit lui Oleg şi Marinei Deripaska, copiii proprietarului şi preşedintelui RusAL Oleg Deripaska, cu 6,9 miliarde de dolari fiecare.

În fine, averea cumulată a copiilor miliardari din Rusia s-a dublat de anul trecut, ajungând de la 107 miliarde la circa 250 de miliarde de dolari. De asemenea, numărul moştenitorilor a crescut de la 54 la 86.

SURSA: Agerpres