Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu 30 de zile termenul de valabilitate al ofertei pentru privatizarea companiei Avioane Craiova (AVIO), care expiră vineri, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele instituţiei, Mircea Ursache.

„Decizia a fost luată de comun acord cu ofertantul (Alenia Aeronautica – n.r.), pentru a avea timp să vină cu o ofertă îmbunătăţită”, a afirmat Ursache.

Preşedintele AVAS estimează că negocierile cu firma italiană vor fi încheiate în următoarele 30 de zile.

Termenul pentru finalizarea procesului de privatizare a fost prelungit la începutul lui aprilie până la 30 iunie, prin hotărâre de Guvern.

Procesul de privatizare a fost reluat în luna octombrie 2008 prin publicarea anunţului de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut de AVAS. Au fost cumpărate patru dosare de prezentare, iar după mai multe prelungiri succesive, termenul limită de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009. Până la data limită a fost depusă o singură ofertă de cumpărare, din partea companiei italiene Alenia Aeronautica.

Avioane Craiova, firmă listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, a avut anul trecut venituri în scădere cu 23%, de la 25,1 milioane lei la 19,27 milioane lei, iar pierderile firmei cu crescut de 2,15 ori, la 16,39 milioane lei, de la rezultatul negativ de 7,6 milioane lei din 2007.

Ministerul Economiei deţine 80,97% din capitalul firmei, restul fiind controlat de alţi acţionari.

Acţiunile au închis şedinţa de tranzacţionare de joi la un preţ de 5,8 lei pe titlu, în urcare cu 1,75%, cotaţie la care capitalizarea firmei este de 5,3 milioane lei.

SURSA: Mediafax