Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) îşi menţine decizia de a desfiinţa, cu daune interese, contractul de privatizare a Rodipet, a anunţat instituţia, potrivit Mediafax.

„Hotărârea Colegiului Director al AVAS privind desfiinţarea contractului de privatizare şi înscrierea Autorităţii ca acţionar rămâne valabilă. Societatea se află, în continuare, în monitorizarea Autorităţii. În urma deciziei adoptate în luna martie de Colegiul Director, AVAS a solicitat reînscrierea ca acţionar la Registrul Comerţului, termenul stabilit de judecătorul delegat fiind 26 mai 2009. Ulterior reînscrierii, conform etapelor aprobate de Colegiu, AVAS va notifica cumpărătorul şi va trece la desfiinţarea contractului”, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

AVAS a reiterat că, urmare a neprezentării de către cumpărător a dovezilor îndeplinirii obligaţiilor investiţionale scadente, asumate prin contract, Colegiul Director al AVAS a hotărât executarea garanţiilor reale imobiliare constituite în favoarea AVAS asupra unui număr de 7,35 milioane de acţiuni emise de Rodipet, în prezent Network Press Concept, şi reînscrierea Autorităţii ca acţionar pentru acest pachet.

Totodată, Autoritatea a decis desfiinţarea cu daune interese a contractului, ca urmare a acţionării pactului comisoriu pentru nerealizarea de către cumpărător a obligaţiilor asumate prin contract.

Daunele interese, în sumă minimă, constau în penalităţi calculate ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale în sumă de 1,9 milioane lei, penalităţi calculate ca urmare a nerealizării investiţiilor pentru dezvoltare în sumă de 375.232 de euro şi dividende încasate de cumpărător în perioada de valabilitate a contractului.

Rodipet Bucureşti a fost privatizată în anul 2003 prin semnarea unui contract de privatizare prin care Magnar Two a achiziţionat 90.574 acţiuni reprezentând 100% din capitalul social al acestei companii.

În prezent, Network Press Concept se află în insolvenţă, ca urmare a cererii formulate de Regia Autonomă Monitorul Oficial, potrivit AVAS.

Conducerea fostei Rodipet va susţine, joi, o conferinţă de presă pe tema ieşirii de sub supravegherea AVAS. Directorul general al firmei, Network Press Concept, Florin Lungoci, a declarat miercuri agenţiei Mediafax că Magnar Two, acţionarul majoritar al firmei de distribuţie a presei, a prezentat AVAS documentele prin care dovedeşte că şi-a îndeplinit obligaţiile asumate la privatizare, şi solicită încheierea procesului de monitorizare.

Magnar Two deţine un pachet de 83,9% din acţiunile firmei de distribuţie a presei, restul titlurilor fiind controlate de firma YourHotels (15,9%) şi o persoană fizică, Bassam Raymond Istambouly (0,2%).

SURSA: Mediafax