Compania Galeria Centrală Investment din Bucureşti a preluat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) 69,27% din capitalul firmei Trocadero Bucureşti, cu activităţi în domeniul restaurantelor, cu 7,7 milioane de lei, reprezentând preţul de pornire al licitaţiei.

Contractul de de vânzare a pachetului de 175.022 acţiuni, reprezentând 69,271% din capitalul social al Trocadero a fost semnat vineri, şi a fost adjudecat în urma unei licitaţii cu strigare, organizată la 18 decembrie de AVAS, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

La data limită, 17 decembrie 2009, au fost înregistrate două oferte, din partea Galeria Centrală Investment SA şi persoana fizică Anton Alexandru Dan. După analiza documentelor, comisia de licitaţie a declarat admişi ambii ofertanţi, precizează AVAS.

„Pachetul de acţiuni scos la vânzare a fost adjudecat de către Galeria Centrală Investment la preţul de strigare, respectiv 44 lei pe acţiune. Valoarea totală a pachetului de acţiuni adjudecat este de 7,7 milioane de lei”, se menţionează în comunicat.

Statul primeşte banii în zece zile

Plata urmează să se realizeze integral în termen de 10 de zile lucrătoare de la data semnării contractului.

În octombrie 2009, firma Calex Business Grup a câştigat licitaţia organizată de AVAS, oferind pentru participaţia statului la Trocadero Bucureşti 20,7 milioane de lei. Banii nu au fost însă plătiţi la termen, astfel încât AVAS a reziliat contractul şi a relansat ulterior firma la privatizare, la acelaşi preţ de pornire, de 7,7 milioane de lei.

Printre acţionarii Trocadero se numără şi SIF Muntenia, cu o deţinere de 5,5%.

Principalii acţionari ai Galeria Centrală Investment sunt compania Ricat, cu sediul în Elveţia (58% din capital) şi Blicon, înregistrată în Luxermburg (34%). Totodată, doi cetăţeni italieni, Martin Rino şi Alessi Giuliano, controlează 3%, respectiv 5% din acţiuni.

SURSA:Mediafax