Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova până pe data de 29 septembrie 2008. Decizia AVAS de prelungire cu 15 zile a valabilităţii ofertei de vânzare are ca scop finalizarea negocierilor cu ofertantul desemnat câştigător, compania cehă AERO Vodochody.

Temeiul legal al acestei decizii este dat de Legea137/2002 care prevede faptul că instituţia publică implicată în privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate să nu depăşească 180 de zile, termenul de valabilitate al ofertei de vânzare.

AVAS îşi exprimă încrederea că va finaliza cât mai repede procesul de negociere a clauzelor contractului de vânzare – cumpărare pentru pachetul de 80,9778% din capitalul social al S.C. AVIOANE CRAIOVA S.A.

În cadrul procesului de privatizare AVAS a selectat oferta AERO Vodochody a.s. Cehia ca fiind cea mai bună din cele trei oferte depuse pentru S.C. AVIOANE Craiova S.A.

Oferta îmbunătăţită depusă de investitorul ceh a fost de 16.327.431,45 Euro, fiind formată din: preţ pachet de acţiuni – 4.114.431,45 Euro, investiţii pentru dezvoltarea societăţii – 8.883.000 Euro pe o perioadă de cinci ani, capital de lucru – 3.300.000 Euro, în primele şase luni de la transferul dreptului de proprietate, investiţii de mediu – 30.000 Euro în primul an.

ocietatea AVIOANE CRAIOVA S.A. (ACV) a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.

Societatea poate desfăşura activităţi de întreţinere şi reparare autovehicule, construcţii metalice şi părţi componente, lucrări de instalaţii electrice, izolaţii şi protecţie anticorozivă, activităţi de proiectare, urbanizare şi alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare şi alte activităţi.

ACV dispune de personal de conceptie şi de executie cu un înalt grad de specializare şi competenţă în domeniul aeronautic.

Societatea nu se confruntă cu probleme de mediu, iar flexibilitatea proceselor industriale permite atât adaptarea unor proiecte noi cât şi o capacitate de producţie ridicată.

AVIOANE CRAIOVA produce subansamble şi echipamente destinate aviatiei civile în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 şi cu certificările AEROQ, OMCAS, AACR şi AFER. Societatea este autorizată PART 21, pentru componente şi subansamble structurale destinate aviaţiei civile.

Sursa: AVAS