Vega, primul Eco Hotel din România, nu resimte, deocamdată, criza economică. Pentru luna iunie, numărul clienţilor a crescut cu peste 10% faţă de targetul fixat de management.

 

„Nu am simţit, deocamdată, că suntem în an de criză. Cu siguranţă ne obligă să eficientizăm activitatea, dar volumul de muncă pe care l-am avut până acum nu ne-a dat timp de gândire că, de fapt, suntem în criză”, a declarat pentru Capital.ro Gheorghe Enciu, director executiv Hotel Vega.

 

 

Amplasat în Mamaia,Vega este primul Eco Hotel din România. Certificarea, oferită de TUV Rheinland România, nu este echivalentul etichetei ecologice, deţinută pe litoralul românesc de hotelul Saturn. „Faţă de eticheta ecologică, sistemul eco-hotel nu asigură doar utilizarea echipamentelor ecologice şi a resurselor ecologice, ci şi un bun management al acestora”, a explicat Andrei Antohie, director de vânzări TUV Rheinland.

 

 

 

Hotelul Vega a fost preluat în 2005 de către compania Vega Turism, membră a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu. După ce şi-a schimbat proprietarul si a stat mai bine de doi ani în renovare, hotelul a ajuns la cinci stele. A fost redeschis în 8 august 2008, cu o capacitate de cazare de 125 camere. Investiţia totală s-a ridicat la 13 milioane de euro. Hotelul funcţionează şi în afara sezonului estival.