La începutul luni februarie, Adrian Moroianu s-a deplasat la sediul direcției taxe pentru plata unor impozite auto. De la ghișeu i se răspunde senin: „nu ne merge POS-ul!”.  Deoarece plata impozitelor se făcea de pe un card de credit care asigură o perioadă de grație de 55 de zile, Adrian nu a vrut să scoată cash banii de la bancomat să plătească impozitele și să plătească băncii dobândă, a zis ca vine în altă zi. Peste trei zile răspunsul casierii a fost și mai sec: “Ne-au ros șoarecii cablul de la POS și nu vă putem încasa banii”. Disperat, Adrian a mai așteptat o săptămână. A treia oară răspunsul a fost de-a dreptul hilar: ”Dom’le ne-au furat ăștia cablurile. Nu știu ce fac cu ele, dar ni le-au furat. De ce nu plătiți cash?” Răspunsul a fost simplu: pentru că nu vreau să plătesc dobândă până îmi intră bani în cont ca să achit cardul de credit și pentru că nu vreau să plătesc nenumărate comisioane. Din păcate însă, într-un dialog al surzilor nimeni nu oferă răspunsuri, așa că, Moroianu a apelat la varianta fără cuvinte: internet banking. După ce a a făcut ordinul de plată către contul din trezorerie al primăriei sectorului 3 a stat liniștit că în sfârșit a plătit impozitele. La trei zile după plata online se trezește însă că banii i s-au întors în propriul cont cu o explicație în dreptul returnării: “conturile primăriei sunt blocate de către ANAF”.  În schimb, peste două săptămâni Adrian s-a trezit cu poprire pe contravaloarea impozitelor. Bineînțeles nu a fost nici o problemă ca primăria să își tragă banii respectivi.
Redacția Capital a trimis solicitare la direcția ANAF a municipiului București cerând explicații de ce o poprire pe conturi împiedică plata impozitelor în acel cont. În mod normal, în cazul unei popriri, banii pot intra în cont, dar nu pot fi extrași  de către proprietar până când cel care a pus poprire nu ridică această sancțiune. Nu  am primit nici un răspuns oficial până acum, doar unul telefonic și neoficial în care ni se spune că primăria nu are nici un fel de sancțiune care să împiedice plata online a impozitelor. Și totuși, extrasele de cont ale lui Adrian arată clar că banii s-au întors în contul propriu.
 Întrebarea care se pune este cine plătește penalizările pentru perioada în care contribuabilul a vrut să plătescă și Primăria a refuzat sistematic această plată și  mai ales, cine plătește daunele morale pentru o poprire de conturi dictată total aiurea de către primăria sectorului 3?