Delegaţia sud-coreenă prezentă la întâlnirea cu demnitarul român a fost formată din Song Jin Seoub, vicepreşedinte al grupului nuclear energetic din cadrul Hyundai Engineering&Construction Co.Ltd, Kim TaekWon, vicepreşedinte al diviziei de afaceri internaţionale al aceleiaşi companii, şi Hong Key Chung, coordonator de proiecte PPP (parteneriat public-privat) în cadrul C.R.E.A.M. România PPP Aliance.

‘Oaspeţii din Coreea de Sud şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte de investiţii în ţara noastră şi au primit informaţii detaliate despre marile proiecte de interes naţional din partea ministrului delegat, Dan Şova. Astfel, demnitarul român a făcut o prezentare detaliată a proiectelor aflate în portofoliul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, punând accent pe cele referitoare la canalul Siret – Bărăgan, autostrada Transilvania şi la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă’, se arată în document.

La finalul întâlnirii s-a stabilit ca un reprezentant al companiei să înainteze ministrului Dan Şova, la sfârşitul lunii august, propuneri concrete de colaborare pentru realizarea unuia sau a mai multor proiecte din cele prezentate astăzi delegaţiei sud-coreene.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Aecom, furnizor global de servicii de asistenţă tehnică, profesională şi de management în domenii precum infrastructură, transport, energie, construcţii, cele două părţi au discutat despre posibilităţile de colaborare în ceea ce priveşte finanţarea şi furnizarea de servicii tehnice asupra proiectelor de infrastructură care sunt incluse în programul operaţional 2014 – 2020.

‘Pe fondul dorinţei autorităţilor române de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor europene în vederea realizării de proiecte în domeniul infrastructurii rutiere, precum şi dezvoltării acestora, reprezentanţii companiei Aecom şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini aceste demersuri, din perspectiva experienţei acestora în domeniu’, precizează documentul citat. AGERPRES