Sensul către Marea Neagră al Autostrăzii A2 București – Constanța este foarte aglomerat de la kilometrul 80 din cauza mai multor accidente. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că luni dimineaţă (n.red. 1 august), au avut loc tamponări la kilometrii 82, 94, 120, 124 și 125. „Am parcurs autostrada Bucureşti-Constanţa în şase ore. Din Agigea până în Eforie Nord, aproximativ 10 km, am făcut încă o oră, se circulă infernal, sunt blocaje pe drumul care leagă Constanţa de Mangalia”, ne-a spus un turist care a ajuns de la Bucureşti la Eforie Nord în aproape şapte ore.

Traficul era foarte intens şi la staţia de taxare de la Feteşti, şoferii au aşteptat la cozi de cel puţin 1 km. Chiar dacă pot plăti taxa de la Fetești prin SMS sau în benzinării, mii de şoferi au preferat să stea la coadă.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă şoferilor care se deplasează spre mare să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii şi să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.