Economistul Adrian Câciu comentează, într-o postare pe pagina sa de socializare, subiectul construcţiei unui tronson de pe Autostrada de Centură a Capitalei, anunţat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Câciu lansează o serie de critici la adresa autorităţilor, care nu numai că se laudă că vor realiza 1,7 km de autostradă în doi ani şi jumătate, dar bat şi recorduri de preţ: peste 7 milioane de euro/km pentru o autostradă de câmpie.

„Iar apoi vin şi ne vorbesc de investiții, de cum aduc ele banii în economie şi alte teorii fantastice”, scrie Adrian Câciu dezamăgit. „Şi egiptenii acum 5.000 de ani se mișcau mai bine.”

Postarea integrală a lui Adrian Câciu

„Să vă traduc o laudă:

Unii au stabilit ca vor face 1,7 km de autostrada ÎN DOI ANI ȘI JUMĂTATE, valoarea lucrarii fiind de peste 12 milioane de euro. La campie, uite aici la Bucuresti pe centura.

Si ies frate si se lauda ca vor face ei Autostrada de Centura. In ritmul acesta centura Bucurestiului este gata în 50 de ani.

Dar ce frumos e prețul: sa dai peste 7 milioane de euro pe km de autostrada la câmpie cred că este în zona recordurilor.

Iar apoi vin si ne vorbesc de investiții, de cum aduc ele banii in economie si alte teorii fantastice.

Sigur perioada de constructie e record mondial negativ : 1,7 km în 30 de luni.

Si egiptenii acum 5.000 de ani se mișcau mai bine.

Atât se poate!”, a scris economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.