Semnarea contractului de concesiune a tronsonului Comarnic – Braşov ar putea fi suspendată în cazul în care consorţiul format din companiile Vinci şi Aktor lungesc negocierile până anul viitor.

„Nu o să stau în negocieri chiar doi trei ani aşa. Adică dacă nu reuşim până spre sfârşitul anului acesta, eu cred că o să le transmit că eu consider că nu mai sunt interesaţi de acest contract”, a declarat, pentru capital.ro, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Berceanu a declarat că punctele rămase de discutat sunt unele peste care nu se poate trece uşor şi se referă „la preţuri, la nişte modalităţi, care erau trecute în documente”. Potrivit ministrului de resort, contractul de concesiune este în proces de negociere de circa 2 ani, dacă se adună toate etapele prin care a trecut.

Consorţiul vrea „să se umble la bani”

Radu Berceanu a precizat că el nu doreşte să renunţe la acest contract, dar nici nu poate accepta orice condiţii şi nici nu este dispus să poarte negocieri prea îndelungate. Astfel, Berceanu a explicat că deşi în luna iunie au mai rămas două sau trei puncte de negociet dintr-un total de aproximativ 50, nici în acest moment nu s-a putut ajunge la un acord.

„Acele două-trei puncte de negociat le avem în continuare. Din luna mai iunie şi până acum tot negociem. Eu nu sunt dispus să accept nimic de genul Bechtel, prefer să nu se încheie contractul”, a subliniat Berceanu.

DETALII:
Citeşte şi Berceanu se ciocneşte cu francezii de la Vinci pe Autostrada Comarnic – Braşov.