După inaugurarea tronsonului de 42 de kilometri, dintre Turda şi Gilău, lucrările la Autostrada Transilvania vor fi sistate până în cursul lunii februarie, timp în care vor avea loc o serie de negocieri cu constructorul, compania americană Bechtel, potrivit ministrului interimar al Transporturilor, Radu Berceanu.

Ministrul interimar Radu Berceanu va discuta cu americanii pe marginea a două probleme principale: graficul de execuţie a lucrărilor pe tronsonul de la Cluj la graniţa cu Ungaria şi soarta tronsoanelor între Braşov şi Cluj.

Din cauza prevederilor contractului semnat în timpul guvernării PSD, total defavorabile pentru statul român, autorităţile vor fie să convingă Bechtel să facă porţiunea dintre Braşov şi Cluj în concesiune (adică pe banii firmei americane, urmând ca apoi Bechtel să-şi recupereze investiţia prin taxe sau alocaţi de la buget), fie să scoată firma americană de pe acest tronson, pentru a face autostrada cu altcineva.

În acest ultim caz, americanii trebuie convinşi să renunţe la aplicarea unei prevederi din contract, conform căreia statul nu poate acorda lucrările unei alte fime timp de cel puţin 3 ani.

DETALII:
Citeşte mai mult pe evz.ro.

Te-ar putea interesa și: