Posesorii de automobile electrice Tesla Model S pot străbate America de Nord de la un capăt la celălalt fără să fie nevoiţi să facă opriri îndelungate. Reţeaua de staţii electrice leagă în prezent costa de est şi coasta de vest, astfel încât cei care vor să ajungă din Las Vegas în Washington DC cu o maşină electrică o pot face la fel de uşor ca şi cu o maşină tradiţională, care foloseşte carburant.

Drumul, nu numai că este posibil, dar este şi mult mai ieftin. Un automobil electric Tesla Model S se poate încărca la o capacitate de 80% în doar 40 de minute, iar restul de 20% necesită încă 40 de minute. Staţiile de încărcare sunt plasate astfel încât şoferii pot ajunge de la una la cealaltă cu o încărcare de 80%. Încărcarea este gratis pentru posesorii de Tesla Model S. Un astfel de automobile are un preţ de 100.000 de dolari. Cei care nu vor să aştepte nici măcar 40 de minute pot plăti 80 de dolari şi bateria este înlocuită cu una încărcată complet.

Reţeaua de staţii electrice construită de cei de la Tesla se va extinde, iar până în 2015 va acoperi 98% din populaţia SUA. Tesla va organiza pe 31 ianuarie o cursă de maşini electrice pe coridorul recent creat. Startul va fi în Los Angeles, iar cursa se va încheia în New York.