Compania suedeză Autoliv, cel mai mare producător de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, prezent şi în România, a înregistrat în primul semestru pierderi de 84,6 milioane dolari, faţă de un profit de 176 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului 2008.

Vânzările Autoliv au scăzut în primele şase luni cu 43%, în raport cu acelaşi interval al anului trecut, la 2,1 miliarde dolari, se arată într-un comunicat al companiei. În Europa, în perioada analizată, vânzările au coborât cu 46%, la 1,138 miliarde dolari.

Rezultatele reflectă, printre altele, reducerea cu aproape 30% a producţiei de vehicule uşoare, în perioada ianuarie-iunie, la nivel global.

Potrivit Mediafax, personalul Autoliv a fost diminuat în primul semestru cu 4.000 de angajaţi, la mai puţin de 33.400 de persoane.

Pentru al treilea trimestru, producătorul de airbaguri şi centuri de siguranţă estimează reducerea cu 20-25% a vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008.

Autoliv furnizează sisteme de securitate pentru mai mult de 65 de mărci. Subsidiara din România a companiei suedeze a fost înfiinţată în 1997 şi operează trei fabrici producătoare de centuri de siguranţă, chingă pentru centuri de siguranţă, airbag-uri şi generatoare cu gaz pentru airbag-uri, la Braşov, Timişoara şi Lugoj.

SURSA:
Mediafax