‘Astăzi, România poate fi văzută ca destinaţie cu potenţial major. Domeniile speciale sunt energia alternativă, cercetarea, furnizorii pentru industria automobilelor, infrastructura turistică’, se arată într-un comunicat.

Conform datelor furnizate de Ambasada Austriei în România, investiţiile austriece directe în România sunt de o importanţă majoră. Acum, potrivit Băncii Naţionale a României, firmele austriece deţin investiţii directe în România în valoare de peste 9 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 18,1% din totalul investiţiile directe străine din ţara noastră. Din totalul de 5.990 de firme cu capital austriac, existente în România, 80 sunt doar în judeţul Sibiu.

Comerţul bilateral româno-austriac a suferit din cauza crizei, aflându-se din nou, în ascensiune, conform Ambasadei Austriei. Cele mai puternice exporturi austrice în România s-au înregistrat în 2008, cu aproape 2,4 miliarde de euro iar în 2010, exporturile austrice au scăzut la 1,68 miliarde de euro.

Importurile austrice din România prezintă o situaţie stabilă. În 2004 s-au înregistrat importuri în valoare de 722 milioane de euro, iar în 2009, de 645 milioane de euro. În 2010, importurilor austrice din România s-au majorat la 996 milioane de euro.

Comerţul exterior bilateral în primele două luni ale acestui an a înregistrat o creştere de 52,7% a importurilor austriece din România şi o creştere de 7 procente a exporturilor austriece spre România.

Revigorarea investiţiilor austriece este unul din obiectivele Consulatului de la Sibiu. Consul Onorific al Austriei a fost numit în această funcţie în data de 24 mai 2011, având drept de circumscripţie consulară asupra regiunii judeţelor Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita.