Cinematografe, cafenele, magazine şi bănci au fost cuprinse de flăcări, iar protestatarii purtând măşti negre au luptat cu forţele de ordine aseară, înaintea votului din Parlament. Potrivit televiziunilor elene, violenţele s-au răspândit şi în insulele Corfu şi Creta, în Salonic, dar şi în mai multe oraşe din centrul ţării. Peste 150 de magazine au fost jefuite, iar 34 de clădiri au fost mistuite de flăcări în Atena.
În Parlament, 199 din totalul de 300 de deputaţi au votat pentru continuarea austerităţii, cu menţiunea că 43 de deputaţi din partidele de guvernământ, socialişti şi conservatori, au votat împotrivă ceea ce le-a atras excluderea din partid. Printre măsurile propuse de premierul Lucas Papademos se numără şi reducerea cu 22% a salariului minim, lucru care, în opinia criticilor, va duce la probleme şi mai mari pentru economia greacă. Papademos a spus în faţa Parlamentului că nu va tolera violenţa şi vandalismul, dar a recunoscut că impunerea unei noi serii de măsuri de austeritate într-o ţară care deja se confruntă cu reduceri de câţiva ani va fi dificil. „Impelementarea completă şi la timp a programului nu va fi uşoară. Suntem deplin conştienţi că acest program economic înseamnă sacrificii pe termen scurt pentru poporul grec”, a declarat Papademos.
Fără acest pachet de măsuri de austeritate Grecia risca să nu mai primească finanţări internaţionale, lucru ce ar fi putut duce în luna martie, când e scadenţa pentru plăţi de 14,5 mld. euro, la intrarea în incapacitate de plată a ţării, cu consecinţe dezastruoase pentru întreaga zonă euro.