AUR se afiliază la familia politică europeană de centru-dreapta. Copreşedintele AUR George Simion a anunţat afilierea în contextul deplasărilor pe care le-a efectuat zilele trecute în Polonia şi Belgia, conform unui comunicat transmis vineri, 22 ianuarie.

Acesta s-a întâlnit miercuri la Varşovia cu reprezentanţi ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege şi Justiţie) şi Partidul Solidaritatea Poloneză, discuţiile vizând situaţia companiilor de stat strategice, dar şi proiectul de lege împotriva cenzurării internetului.

AUR se afiliază la familia politică europeană de centru-dreapta

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a declarat George Simion, conform comunicatului.

Acesta s-a întâlnit cu deputaţii Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, şi Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski, şi responsabil cu relaţiile internaţionale al partidului. „Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”, a precizat partidul.

Joi, la Bruxelles, copreşedintele AUR a avut o serie de întrevederi cu europarlamentari conservatori, discuţiile vizând pachetul de mobilitate care afectează transportatorii români, Pactul Verde european (Green Deal) care „va vulnerabiliza sistemul naţional energetic, inclusiv prin închiderea termocentralelor”, precum şi teme de actualitate precum „instituirea unui paşaport de vaccinare” sau „cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube)”.

Lovitură cruntă pentru partid

Este o lovitură dură încasată de către cei de la AUR. Preşedintele George Simion este acuzat de furt şi înşelăciune. Şeful Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR.

Cu acesta a candidat la alegeri şi astfel a creat confuzie în rândul electoratului rrom.

Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii, mai spune liderul rrom. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie.

Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.