Deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) își doresc ca românii să scape de masca de protecție. În acest context, aceștia au depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber.

Anunțul a fost făcut chiar de formațiunea politică, pe pagina de facebook. Potrivit sursei citate, AUR este singurul partid parlamentare care ”își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”.

“Legea care obligă la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică.

Parlamentarii AUR, amendament care ar limita purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice

Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice.

Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Când scăpăm de masca de protecție

De menționat este faptul că, amendamentul depus este asumat de trei deputați AUR, după cum se vede în postarea lor: Raisa Enachi, care este şi autorul amendamentului, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

În ceea ce privește motivarea amendamentului, cei trei parlamentari susțin că “nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștilot timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”.

Totodată, reprezentanții AUR au mai adăugat că singurul motiv pentru care au intrat în Parlament a fost pentru a promova idei și principii și nicidecum personaje.

“Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii”, mai spun membrii AUR, pe pagina de socializare.

Autoritățile susțin pe de altă parte că în starea de alertă, prin ordin al ministrului Sănătății și al ministrului de Interne, se poate institui obligativitatea purtării măsții de protecţie în spațiile publice.

Este vorba de proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.