PNL şi-a retras propunerea pentru membrul din Consiliul de Administraţie ceea ce, tehnic, înseamnă că audierile pentru noul Consiliu al Băncii centrale se amână

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, democrat-liberalul Ion Ariton, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că audierile pentru Consiliul de Administraţie al BNR s-au amânat, întrucât PNL şi-a retras propunerea pentru membru în CA. Consiliu.Ariton a menţionat că, prin retragerea de către PNL a propunerii pentru membru în CA al BNR, procedural, audierile nu mai pot avea loc. El a declarat că, după rezolvarea acestei probleme, se va stabili un nou termen pentru audieri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Şi PSD şi-a dorit amânarea

Pe de altă parte, surse din PSD au declarat agenţiei MEDIAFAX că parlamentarii PSD din comisii au fost informaţi de conducerea particului că audierile privind Consiliul de Administraţie al BNR trebuie amânate, pe fondul crizei din coaliţie, până când Dan Nica va fi repus în funcţia de ministru şi de vicepremier.Liberalii vizau şi ei un post de viceguvernator pentru Daniel Dăianu, dar această propunere a fost respinsă de PSD şi PDL la negocieri.

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că l-a propus pe Daniel Dăianu pentru funcţia de viceguvernator, în timp ce preşedintele Comisiei de buget-finanţe de la Cameră, Viorel Ştefan, a spus că PNL iese din cadrul legal prin faptul că face o propunere pentru funcţia de viceguvernator.

Comisiile de buget finanţe aveau programată, marţi, de la ora 15.00, audierea candidaţilor propuşi pentru CA al BNR. În urma negocierilor dintre PSD şi PDL de săptămâna trecută se stabilise că Mugur Isărescu va fi, în continuare, guvernator, Florin Georgescu (propunerea PSD) – prim-viceguvernator, iar Cristian Popa şi Lucian Croitoru (PDL) să fie vicegurvernatori.

Pentru CA al BNR mai sunt propuşi Nicolae Dănilă şi Dinu Marin – PSD, Virgil Stoenescu – PDL şi Agnes Nagy – UDMR.

SURSA:Mediafax