Președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea va fi audiată, marți, în Parlament. Informația a fost anunțată de președintele Comisiei, liberalul Gigel Stirbu, într-un comunicat de presă. De altfel, pe agenda Comisiei de cultură a Camerei Deputaților se precizează că marți, începând cu ora 14.00, va avea loc audierea Doinei Gradea, Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune, cu privire la scrisoarea deschisă adresată Comisiei de către mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică.

În documenul menționat, organizaţiile – între care ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Freedom House România – au cerut demiterea urgentă a Doinei Gradea, invocând mai multe cazuri de cenzură şi intimidare în televiziunea publică.

Imediat după ce șefa TVR a refuzat să dea ochii cu deputații, preşedintele Comisiei a transmis că, dacă nu se va prezenta la următoarea dată când a fost convocată, mulţi dintre deputaţi îi vor cere demisia. Ultima oară când Doina Gradea s-a dus la Comisia pentru cultură din Camera Deputaților, a fost în luna mai, pentru a da explicaţii despre înregistrările prezentate de jurnalistul Dragoş Pătraru.

Este de așteptat ca deputații să o chestioneze marți pe Doina Gradea și cu privire la dezvaluirile din presă despre sumele uriașe pe care le încasează unii realizatori de emisiuni și invitații lor.