Audi, divizia de lux a grupului auto german Volkswagen, recheamă aproximativ 40.000 de SUV-uri model Q5 din toată lumea, pentru a repara un panou interior care s-ar putea desprinde în momentul activării airbagurilor laterale.

Decizia Audi afectează moedelele produse în perioada decembrie 2008 – mai 2009 şi implică înlocuirea unor sisteme de prindere defecte pentru anumite panouri interioare astfel încât să reducă riscul ca acestea să se desprindă şi să rănească pasagerii, a spus un purtător de cuvânt al uzinei Audi din Ingolstadt, Germania.

Problema nu a creat incidente

Problema a fost detectată în urma testelor interne şi “nu au existat incidente implicând clienţi” până în prezent, a adăugat el. Reparaţiile vor dura aproximativ o jumătate de oră pentru fiecare autovehicul.

Programul de rechemare ar putea implica aproximativ 8.000 de SUV-uri vândute în Germania, a declarat purtătorul de cuvânt, în timp ce în SUA sunt vizate 6.054 de unităţi, potrivit Autorităţii americane pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile Naţionale.

Audi a anunţat în decembrie că va lansa opt noi modele până în 2015, urmând să ajungă la o gamă de 42 de sedanuri şi SUV-uri, pentru a concura BMW, cel mai mare producător de maşini de lux din lume.

SURSA: Mediafax