În prezent, oraşul Wuhan din China este celebru pentru un motiv nedorit: acolo s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Acum, la un an de la primul caz confirmat de COVID-19, capitala provinciei Hubei încearcă să facă uitate aceste momente şi a lansat un clip de promovare pentru atragerea turiştilor.

Clipul intitulat “Să ne întâlnim în Wuhan” a fost lansat de Biroul de Cultură şi Turism din Wuhan, iar cu ajutorul acestuia autorităţile speră să-i atragă din nou pe turişti şi să-i convingă să viziteze unul dintre cele mai importante oraşe din China.

Filmul prezintă frumuseţile oraşului şi principalele puncte de atracţie turistică: natura, barurile, muzeele, clădiri emblematice, zone de recreere, dar şi aspecte din viaţa cotidiană a locuitorilor.“Wuhan nu este niciodată zgârcit în prezentarea frumuseţii sale şi noi, care îl iubim, sperăm că mai mulţi oameni pot înţelege”, este mesajul postat de Biroul de Cultură şi Turism din Wuhan pe site-ul chinez de socializare Weibo, notează adevarul.ro.

La jumătatea lunii septembrie, Wuhan primea primul său zbor internaţional din luna ianuarie, când aeroportul fusese închis din cauza COVID-19.

Aeroportul din Wuhan s-a redeschis la începutul lui aprilie şi nu a primit până în septembrie decât zboruri interne.

Aproape 3.900 de persoane au murit oficial din cauza COVID-19 la Wuhan, adică peste 80% din cele 4.634 de decese înregistrate de China pe teritoriul său.

Oraşul a fost plasat în carantină timp de peste două luni începând cu 23 ianuarie. Primăria a organizat apoi testarea tuturor celor 11 milioane de locuitori.