Mai mult decât atât, au fost suspendate 1.700 de permise de conducere de la șoferii care puneau în pericol siguranța traficului rutier.

”În perioada 3 – 6 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea siguranţei rutiere, cu accent pe verificarea modului în care sunt respectate normele rutiere de şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte state. Au acţionat zilnic, în medie, 800 de poliţişti rutieri, fiind verificate 32.568 de autovehicule, dintre care 3.606 înmatriculate în alte state”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Peste 16 mii de amenzi au fost date pentru nerespectarea circulației pe drumurile publice

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18.459 de sancţiuni contravenţionale, din care 16.986 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Din totalul acestora, 997 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 1.765 de permise de conducere, dintre care 82 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

S-au reținut certificate de înmatriculare

Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute 629 de certificate de înmatriculare, dintre care 69 eliberate de autorităţi din alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 31 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 38 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

Potrivit IGPR, au fost constatate 260 de infracţiuni, dintre care 25 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.