Acestea au vizat mai multe şantiere situate în sectorul 1, fiind dispuse trei sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, se arată într-un comunicat remis marţi de ITM Bucureşti.

„Inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au întreprins, ieri, 20.07.2020, acţiuni de control la angajatori din domeniul construcţiilor, ce au vizat mai multe şantiere situate în sectorul 1 din municipiul Bucureşti şi au avut ca obiective: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, menționează sursa citată.

Aproape 10 persoane fără contract de muncă

Totodată,  cu ocazia verificărilor efectuate, cei 20 inspectori de muncă au identificat 22 de angajatori pentru care 89 de persoane desfăşurau activitate în baza fişei de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017, iar 7 persoane au declarat că nu au semnat contract de muncă cu angajatorii pentru care prestau activitate.

După verificarea tuturor documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acţiunile de control iniţiate, prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale şi a măsurilor de remediere care se impun. De asemenea, au fost dispuse trei sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, mai informează sursa citată.

„Acţiunile de control au vizat verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi s-au desfăşurat cu respectarea tuturor măsurilor speciale de protecţie impuse tuturor persoanelor implicate în activităţi de lucru.”, se mai precizează în comunicat.