Potrivit premierului a fost adoptată și hotărârea prin care se majorează numărul de posturi din cadrul DSP.

„Am participat la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii. Evident că domnul ministru a luat măsurile pentru întărirea DSP-ului şi pentru derularea anchetelor epidemiologice cât mai rapid posibil. Mobilizarea resursei umane, de exemplu, am adoptat hotărârea de guvern luni prin care am majorat numărul de posturi din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică cu 1.000 de posturi, tocmai pentru a asigura luarea prin detaşare, angajarea fără procedurile obişnuite de angajare a funcţionarilor publici, astfel încât să întărim capabilitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Mobilizăm personal de peste tot de unde se poate”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Antena 3, întrebat dacă Guvernul ia în calcul o nouă anchetă epidemiologică la Suceava.

„Aveți încredere”

În ceea ce privește situaţia de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, unde au fost depistate 17 cadre medicale infectate, Orban a spus că totul a plecat de la „neglijenţa fostului manager, care a permis internarea, diagnosticarea tardivă a unor persoane”.

„Practic, nu au respectat protocoalele, mecanismul de investigare epidemiologică din triaj, diagnosticarea imediată, izolarea pacienţilor suspecţi. Am ţinut legătura cu noul director, cu domnul Cârstoiu, care face tot ce este posibil”, a spus Orban.

Totodată, premierul le-a mai transmis românilor „să aibă încredere”.