După ce Guvernul a căzut în urma moţiunii de cenzură de joi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă a trecut la represalii în partid şi i-a pedepsit pe social-democraţii care au votat pentru moţiune, în cadrul şedinţei CEx de vineri.

Astfel, trei deputaţi au fost daţi afară din partid: este vorba despre Gabriel Petrea (preşedintele Organizatiei de Tineret), Mihăiţă Găină (finul lui Petre Daea) şi Sorin Bota (cel care ar fi plecat cu bilele pe care trebuia să le introducă în urnă), ei fiind cei excluşi din PSD, potrivit realitatea.net.

În plus, Totodată, Mihai Fifor să va mai fi șef de campanie pentru alegerile prezidenţiale, el fiind înlocuit cu o echipă care se va ocupa de organizarea electorală a partidului înainte de alegeri. Cei din PSD au vrut să-l schimbe pe Fifor și din funcția de secretar general al PSD, dar această propunere nu a fost supusă la vot de Viorica Dăncilă.

Înainte de ședința CEx a PSD de vineri, Viorica Dăncilă a declarat că nu pleacă din funcție și rămâne în cursa pentru prezidențiale.

”Suntem o echipă unită și mergem împreună mai departe. Vom organiza partidul astfel încât să obținem un scor bun la alegeri. Vrem să maximizăm rezultatul alegerilor, să beneficiem de experiența și implicarea fiecăruia. Nu vom face un congres înainte de alegeri pentru că nu este timp”, a declarat preşedintele PSD.