Atos, lider global în transformare digitală, și Siemens  anunță extinderea acordului de Customer Relationship din cadrul parteneriatului lor strategic, început în 2011. Acordul are ca scop accelerarea obiectivelor digitale ale Siemens privind modernizarea serviciilor și digitalizarea, respectiv transformarea digitală bazată pe date și cloud și securitate cibernetică.

Cu o colaborare de peste 5 ani și o valoare totală de 3 miliarde de euro, acordurile semnate separat cu Siemens AG, Siemens Energy AG și Siemens Healthineers AG includ atât servicii existente, precum și oportunități noi de business. Ca parte a acordului, Atos va investi, de asemenea, în inovație și modernizare digitală, pentru a promova subiecte importante privind inovația pentru Siemens, se arată într-un comunicat.

„Suntem încântați să extindem și să ne consolidăm parteneriatul pe termen lung cu Atos, prin acest nou acord-cadru menit să ne accelereze transformarea și  să ne sprijine obiectivele strategice digitale”, a declarat Hanna Hennig, CIO Siemens AG.

„Pentru a susține diferitele cerințe ale Siemens în toate ramurile sale de business, Atos va oferi cele mai bune soluții digitale și integrate, precum Digital Workplace, modernizarea aplicațiilor, noua platformă cloud-hibrid Atos, platforme digitale și servicii complete de integrare și securitate. Atos va implementa, de asemenea, un model inovator, bazat pe date, care va permite companiei să valorifice tehnologiile de Inteligență Artificială și machine learning”, a menționat Eric Grall, COO Atos.

Lansare de produse dezvoltate în comun

Siemens și Atos anunță, de asemenea, extinderea alianței lor globale dincolo de cooperarea tehnologică pentru a lansa pe piață soluții digitale dezvoltate în comun. Această nouă inițiativă comună de lansare pe piață va valorifica investițiile digitale comune existente, de 330 milioane de euro, și va sprijini în mod semnificativ ambițiile de creștere digitală stabilite de fiecare companie. În următorii cinci ani este așteptată o cantitate semnificativă de vânzări comune suplimentare.

„Vom continua să cumulăm puterea și expertiza ambelor companii pentru a aduce soluții digitale inovatoare clienților noștri și pentru a valorifica oportunități de vânzare suplimentare”, a declarat Roland Busch, Deputy CEO, Siemens AG.

„Suntem mândri să susținem accelerarea transformării digitale a Siemens în următorii 5 ani și să ne extindem alianța strategică pe termen lung către o nouă inițiativă de creștere comună. Acest lucru se potrivește perfect cu obiectivele strategice ale Atos pentru un mediu digital mai sigur și decarbonizat pentru clienții săi”, a menționat Elie Girard, CEO Atos.

Atos este lider global în transformare digitală cu 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro. Numărul 1 în Europa în servicii de Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing, Grupul Atos oferă soluții end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications și Digital Workplace. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Syntel și Unify. Atos este o Societate Europeană (SE), listată la Bursa din Paris cu indicele CAC 40. 

Scopul Atos este de a contribui la proiectarea viitorului spațiului informational. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației și cercetării, într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea  excelenței științifice și tehnologice. La nivel global, Grupul permite clienților si angajaților săi, dar și membrilor societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte în mod durabil într-un spațiu informațional sigur si securizat.

Siemens AG este una dintre cele mai importante companii de tehnologie la nivel global, al cărei nume este, de peste 170 ani, sinonim cu realizări tehnologice, inovație, calitate și încredere. Compania activează pe întreg mapamondul, concentrându-și eforturile în domeniile infrastructurilor inteligente pentru clădiri, sistemelor energetice distribuite, automatizării și digitalizării industriale.