Mare grijă la ATM-uri! Hoții au inventat noi metode de a vă fura banii

Hoții au elaborat o metodă nouă pentru a fura bani de la persoanele care utilizează bancomate. Tehnica lor de înșelăciune este atât de bine elaborată încât victimele sunt atrase în capcana lor cu ușurință.

Trei români (două femei și un bărbat) au fost o sursă constantă de îngrijorare pentru bătrânii din Colmenar Viejo și Torrelodones timp de cel puțin doi ani.

Cei trei au călătorit frecvent între cele două orașe din Cañada Real, zona unde s-au stabilit, pentru a pune la punct un plan bine coordonat: identificarea și selectarea victimelor (bătrâni singuri care urmau să retragă bani de la bancomate), abordarea lor sub diverse pretexte și furtul banilor cu nonșalanță.

În acest timp, acest trio de infractori români a comis 21 de infracțiuni dovedite, deși băncile estimează că numărul real ar fi în jur de o sută, pe baza rapoartelor primite în acest sens.

Un bătrân a fost abordat de o tânără imediat ce a introdus PIN-ul în ATM. Femeia i-a distras atenția spunându-i „Ai grijă, tocmai mi-a înghițit cardul.” Într-un moment de neatenție, femeia a reușit să retragă o sumă mare de bani din contul lui.

Tactica ei fost să pretindă că ATM-ul i-a înghițit cardul bancar cu puțin timp înainte, apoi să acopere ecranul ATM-ului cu pliante publicitare, tastând suma de retragere sub pretextul confuziei create.

banca, bancomat
SURSA FOTO: Dreamstime

Hoții se dau drept casieri

În Madrid, Spania, de exemplu, hoții au început să se deghizeze în casieri.

Au pretins că ATM-ul le-a înghițit cardul clienților, dar cu puțin timp înainte au acoperit ecranul cu o broșură publicitară și au introdus cifre, profitând de momentul de confuzie.

Fiecare an aduce o nouă metodă de furt

Anul trecut, autoritățile spaniole au avertizat oamenii că a apărut o nouă metodă de furt, denumită „înșelătorie fără contact”. În această schemă, hoții compromit sloturile fizice de inserare a cardului bancar, obligând clienții să folosească cititoarele „fără contact”.

Înainte să se întâmple acest lucru, infractorii se oferă să ajute, astfel încât, în timp ce unul distrage atenția victimei, celălalt profita pentru a efectua retrageri ilegale de până la 1.500 de euro.