Compania de drumuri avertizează că s-ar putea forma polei pe şosele. Şoferii din România trebuie să circule cu atenţie şi să respecte restricţiile impuse pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere posibilitatea depunerii de polei pe partea carosabilă, informează CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), într-un comunicat de presă.

“Atragem atenţia conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se menţionează în comunicatul CNAIR

Potrivit sursei citate, toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Cum va fi vremea în România până miercuri dimineaţa, potrivit ANM

Meteorologii ANM au prelungit până miercuri dimineaţa informarea de vreme rea ce vizează întreaga ţară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 10:00, în sud-estul ţării se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei. În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 – 10 cm.

În cursul zilei de marţi, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăşi temporar 55 – 65 km/h.

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Meteorologii precizează că, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

Meteorologii prognozează o vreme închisă în Bucureşti, pe parcursul următoarelor 24 de ore, cu precipitaţii mixte, depuneri de polei, precum şi un nou strat de zăpadă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 8 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 10:00, în Capitală, mai ales în prima parte a zilei de marţi şi din nou în noaptea de marţi spre miercuri se vor semnala precipitaţii mixte şi se va depune polei.

În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă în medie de 3 – 6 cm. Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30 – 35 km/h, iar temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, în timp ce minima va oscila -1 grad şi 0 grade.