Totuși impunerea acestei noi taxe va determina băncile să caute soluții de taxare suplimentară a populației pentru a-și menține profitul cât mai ridicat. La finalul zilei, tot consumatorul final pierde. Gheorghe Piperea consideră, însă că pot fi implementate și alte taxe care să stopeze abuzurile băncilor și să intrăm în normalitate.

"Indicele ROBOR la trei luni a scăzut ieri sub pragul psihologic de 2,99%. 
Intuitiv, îmi este destul de clar că până la finele acestui trimestru din 2019, ROBOR va fi adus la un nivel de sub 2%, în așa fel încât băncile să nu fie nevoite să achite taxa specială asupra activelor (taxa pe lăcomie), care este prevăzută că o măsură de disuasiune, urmând a fi prelevată doar în cazul în care ROBOR ar depăși 2%. 
Dacă ROBOR va fi ghidonat către 2%, vom avea proba clară a manipulării, atât la momentul septembrie 2017, când indicele a sărit dintr-o dată de la 0,7% la 3,5%, cât și la nivel de semestru I 2019, când indicele va fi redus în mod forțat la sub 2%. 
Această înseamnă că, în mod obligatoriu, Consiliul Concurenței trebuie să ancheteze și să amendeze cele 10 bănci din cartelul ROBOR, plus BNR, cu max 10% din cifra de afaceri cumulată. 
În plus, DIICOT ar trebui să se sesizeze din oficiu pentru grup infracțional și manipularea pieței financiare. 

În mod evident, banca centrală va încerca din răsputeri să țînă ROBOR peste 3%, fie prin presiuni directe pe băncile cartelare (pe surse aflu că deja astfel de presiuni sunt exercitate știm noi de cine), fie prin presiuni directe și indirecte asupra guvernului. 
O proba în acest sens o vedeți în poză anexată. 
Dar implicarea BNR în menținerea ROBOR la peste 3% va fi nu numai o trădare a intereselor banksterilor (care vor fi obligați să achite taxa pe lăcomie doar pentru a nu-i pune în dificultate pe Manole & co), ci și o proba clară a determinării BNR în acțiunea de “consolidare” a unor costuri mari ale creditului, primii afectați fiind debitorii în cadrul Programului Prima casă. Sper să devină clar pentru enoriașîi cultului Prima casă că Manole îi vrea captivi și supra-îndatorați. 

De altfel, dacă va uitați cu atenție pe poză de mai jos, care reprezintă o captura a concluziilor documentului prin care BNR se roagă cu cerul și pământul de MF să renunțe la taxa pe lăcomie, observați că BNR declara ritos că “nivelul indicilor de referință ROBOR sunt [este, n.n.] o reflecție a politicii monetare a BNR, reglementarea acestora fiind de competență exclusivă a băncii centrale”. 
Față de o astfel de afirmăție categorică și oficială, declarațiile purtătorilor de cuvânt și ale consilierilor BNR, precum și justificările și osanalele prostovanilor care susțîn orice aberație teoretică și orice politică greșită a băncii centrale că și când ar fi o sfânta a sfintelor, trebuie aruncate la coșul de gunoi al propagandei. 

Măsură taxării lăcomiei bancare este bună nu numai pentru că va determina scăderea costurilor creditului pentru populație și pentru stat, ci și pentru că a determinat banca centrală să devoaleze niște informațîi negate până acum. În poză anexată, BNR afirmă că România se caracterizează deja prin cel mai scăzut grad de intermediere bancară (deci, are cel mai pricăjit sistem bancar), iar activitatea bancară are “șanse” să se deruleze și mai mult prin bănci non-rezindente (străine), accelerând creșterea datoriei externe și vulnerabilizand economia. Dacă aceste lucruri erau deja vizibile, înainte de taxa pe lăcomiei, cine le-a făcut posibile? Banca centrală, desigur. Cine a stat că sperietoarea în păpușoi, lăsând banksterii să își facă de cap cu modelul lor malefic de business (volum de creditare mic, costuri enorme)? Banca centrală, desigur. Cine vrea să fie din nou guvernator? Manole, desigur. 

În fine, emit aici o predicție, bazată tot pe intuiție. Dacă guvernul nu va renunta curând la taxa pe lăcomie (sper să nu o facă, pentru că este cam singură măsură smart luată în plan economic în ultimii doi ani), băncile comerciale vor face presiuni pentru renunțarea la indicele ROBOR, în speranța că vor scapă indirect de taxa. 
SUA au renunțat deja la astfel de indici cu potențial de manipulare. UE va renunta la Euribor începând cu 2021. O grămadă de infractori cu gulere albe și de mafioți vor rămâne astfel fără rezervorul de bani oferit de indicii de dobânda inter-bancară. 
În România, puterea ocultă a acestor infractori în România va scădea (sau, poate, va fi anihilată). 
În plus, în România, puterea publică, legitimă, va ști de acum încolo unde să îi lovească pe banksteri: la baza avuției lor nemăsurate și ilegitime, la sursă lăcomiei lor. Vor putea fi concepute și altfel de taxe speciale pentru a-i pune la respect. Așa că desființarea ROBOR nu îi va ajută pe banksteri.", a explicat avocatul.