Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Șoferii vor avea de achitat o amendă între 200 și 270 lei, la care se adaugă 150 lei pentru fiecare zi în care autoturismul rămâne în parcarea instituției publice.

Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Va fi un proiect care ajută la disciplina în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii auto îşi lasă maşinile în faţa spitalelor, creşelor, grădiniţelor. Au fost situaţii în care maşini de pompieri, salvări sau mijloace de transport public au fost blocate de anumiţi şoferi care au lăsat maşina în drum. Este vorba doar despre aceste situaţii. În ce priveşte însă autoturismele parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces de urgenţă – salvări, SMURD, spitale sau transport public – se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră, Poliţia Capitalei, care va fi anunţat ulterior, dar nu face obiectul actualului proiect de pe ordinea de zi”, a declarat Primarul general, Gabriela Firea.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv și 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarife de transport sunt: 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv și 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.