Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au întocmit șapte dosare penale pentru șoferi depistați că au condus sub influența drogurilor sau alcoolului și au reținut 28 de permise de conducere, în timpul unei razii efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală. În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Brigăzii Rutiere au au efectuat o razie în Capitală pentru a depista șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

„Au fost aplicate 160 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 lei și au fost reținute 28 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare”, a transmis Brigada Rutieră într-un comunicat.

De asemenea, au fost întocmite șapte dosare penale, în special pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, respectiv pentru refuzul de recoltare a probelor biologice.

Între cei depistați în trafic sub influența drogurilor este un tânăr de 24 de ani, prins pe Bulevardul Unirii . Testat cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența în organism a Cannabisului. Șoferul a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice și s-a întocmit dosar penal.

Un alt bărbat, în vârstă de 28, a fost prins conducând mașina pe str. Reșița din Captală, sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive (Opiu).

Un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Pieptenari și nu a oprit la semnal polițiștilor rutieri, care au plecat în urmărirea lui, reușind să îl oprească pe strada Alexandru Antoniu intersecție cu strada Fochiștilor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea permisul suspendat.

De asemenea, un tânăr de 25 de ani a condus mașina pe Splaiul Independenței, deși era băut, aparatul alcooltest indicând o valoare de 0.27mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei iar ca măsură complementara s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.