Astfel, compania precizează că este nevoită să întrerupă parțial alimentarea cu energie electrică, în ziua de duminică, 7 aprilie, între orele 10 și 18, în unele zone din mai multe localități limitrofe Bucureștiului.

„În intervalul menționat, va fi întreruptă alimentarea în câteva perimetre din localitățile Afumați, Voluntari, Piteasca, Dobroești, Șindrilița, Găneasa, Cozieni precum și în zona Colentina din Municipiul București. Regretăm disconfortul provocat clienților pe durata lucrărilor”, arată un comunicat al companiei.

Programul detaliat de întreruperi planificate în alimentarea cu energie electrică în zonele de responsabilitate ale companiilor E-Distributie este disponibil pe pagina de internet a companiei, la secțiunea ”Întreruperi planificate”.

Proiectul de modernizare vizează dublarea puterii garantate a stației de transformare de la 40 MVA (Mega Volt Ampere) la 80 MVA, ceea ce va permite majorarea consumului în aria alimentată de această stație precum și racordarea de noi clienți, atât casnici cât și industriali.

De asemenea, vor fi modernizate echipamente de înaltă și medie tensiune, pentru a crește gradul de siguranță în alimentarea clienților și calitatea serviciului de distribuție.

Proiectul face parte dintr-un plan amplu de investiții derulat de companiile E-Distribuție în România pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, prin modernizarea și retehnologizarea staţiilor electrice, a rețelei electrice de distribuție și implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Grupul italian Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.