Serviciile informatice disponibile prin portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală  vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenantă sâmbătă, 9 februarie, între orele 9:00 – 21:00. “În data de 09.02.2019, între orele 09:00 și 21:00, serviciile informatice oferite prin portalul ANAF, vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenanță. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create și vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată pe siteul instiutuției.

Nu este pentru prima data când ANAF întâmpină probleme. O situație similară s-a petrecut și miercuri, site-ul ANAF nefiind funcțional o mare parte din zi. Miercuri, site-ul ANAF a “picat” şi ca urmare generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate, conform informaţiilor de pe site-ul instituţiei. În momentul în care este accesat site-ul ANAF, orice utilizator se trezeşte în imposibilitatea de a afla şi de a obţine datele care îl interesează. Pe pagina oficială a instituţiei, se află în acest moment, următorul mesaj:

“În prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. 
Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor.
Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!” 

În trecut, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că oferă contribuabililor servicii electronice „care sunt disponibile 24h/24h, sunt uşor de accesat şi nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal. Potrivit detaliilor oferite atunci, spaţiul privat virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora.Centrul Național pentru Informații Financiare se ocupa în prezent de serverele Agenției. Structura informatică, înființată în 2017, ce are ca obiectiv unificarea tuturor bazelor de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS.