Pensiile aferente lunii aprilie vor fi plătite începând de luni, iar până de Paște vor fi plătite primele pensii recalculate pentru grupa a I-a și a II-a de muncă, unde majorarea se anunţă “spectaculoasă”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a precizat că din cei 100.000 de pensionari care vor primi pensii majorate, au fost emise deja 35.000 de decizii. Iar până de Paște o mare parte va fi pusă în plată.

De exemplu, un mecanic de locomotivă va primi pensie mai mare cu 40%, iar foştii mineri vor primi cu până la 43% mai mult la pensie.

“Până în data de 15 aprilie orice pensionar din România va avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj” a spus vineri ministrul Muncii, Marius Budăi, la Palatul Victoria, care a subliniat că pensionarii vor primi noile pensii recalculate în perioada 11-15 aprilie prin mandat poştal.

De asemenea, el afirmă că există bani la buget pentru majorarea de pensii prevăzută a fi aplicată de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei.

Vor fi platite diferenţele de pensie din luna octombrie şi până în luna martie, iar până la 30 septembrie se vor achita toate diferenţele pentru toţi cei 100.000 de beneficiari.

Ministrul Muncii a explicat și de a întârziat plata alocațiilor pentru copii.

“Ordonanţa de urgenţă privind majorarea alocaţiilor copiilor a fost adoptată în februarie de Guvern, însă, pentru a putea plăti sumele, era nevoie ca preşedintele României să promulge Legea bugetului de stat”, a spus ministrul.

Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se plătesc din mai.