Medicii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la căpușe în această perioadă din an, întrucât aceste insecte pot transmite boli grave. De asemenea, autoritățile atrag atenția și asupra consumului de ciuperci necomestibile, care le pot pune viața în pericol.

Persoanele care ies în natură sunt îndemnate să nu se așeze pe pajiștile unde sunt lăsate animale la păscut, pentru că riscul de a fi mușcat de căpușă este mare.

Potrivit medicilor specialiști, căpușele sunt insecte parazite care pot transmite boli deosebite grave ce ne pot pune sănătatea în pericol. Persoanele mușcate de căpușe trebuie să apeleze la medicul de familie!

Mare atenție și la consumul de ciuperci, specifice acestei perioade, atrag atenția de această dată silvicultorii. Riscul de a confunda ciupercile este mare, situație în care este de preferat să le evităm în totalitate pe cele de care avem și cea mai mică urmă de îndoială sau să cerem sfatul unui silvicultor. O alternativă sigură vine de la magazinele autorizate sau de la centrele de colectare.

Ce este Lyme?

Boala Lyme apare din cauza infecției cu Borrelia burgdorferi transmisă de căpușă și raspunsului sistemului imunitar la această infecție. Această boală se caracterizeaza în faza inițială prin aparitia simptomelor de febră, mialgii, adenopatie localizată dureroasă, dureri de cap, artralgii, stare de oboseală. Simptomele apar la 1-30 de zile de la mușcătură.