"Pagina de Facebook “COSMOTE Shop” nu aparţine Cosmote România. Toate concursurile şi promoţiile din mediul online derulate de companie se desfăşoară pe pagina oficială de Facebook COSMOTE Romania sunt prezentate pe website-ul www.cosmote.ro şi sunt anuntate oficial în mass media. În acest moment se fac demersurile pentru blocarea tuturor paginilor care folosesc ilicit numele şi imaginea Cosmote", se arată în anunţul operatorului telecom.
Capital a scris în exclusivitate şi despre concursul fals organizat în numele Orange România.
Aproape 12.000 de români au fost păcăliţi pe Facebook să dea share şi like la un concurs fals organizat în numele Orange, unde puteau câştiga telefoane şi tablete. Operatorul a declarat pentru Capital: “Concursul respectiv nu este organizat de noi. Orice acţiune promoţională organizată de Orange România este anunţată în mijloacele media – presă, televiziune precum şi în materiale tipărite de Orange şi pe site-ul oficial al Orange România”.
În cazul în care clienţii sunt contactaţi în numele Orange, în vederea participării la un concurs sau o promoţie organizată de către Orange, aceştia sunt rugăţi să verifice corectitudinea acestei informaţii prin contactarea Serviciului Clienţi Orange disponibil non stop la 411 (pentru abonaţii Orange)/444 (pentru utilizatorii de cartele Orange PrePay) sau să consulte site-ul oficial www.orange.ro.
Cei care dau Like la astfel de concursuri se abonează la pagina respectivă, şi vor primi în NewsFeed conţinutul postat pe aceasta, inclusiv link-uri periculoase, potrivit experţilor de la Bitdefender.