Tânărul, reţinut luni şi aflat miercuri încă în arest potrivit unor surse judiciare şi din poliţie, este în prezent audiat la sediul direcţiei antiteroriste. Arestul său provizoriu poate dura până la patru zile, aşa cum prevede legea franceză în cazuri de terorism, scrie Agerpres.

Potrivit unei surse din poliţie, el a avut contacte telefonice cu cei doi asasini ai preotului de 85 de ani, agresiune criminală produsă într-o biserică din apropiere de Rouen şi care a fost revendicată de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Anchetatorii încearcă să determine dacă tânărul a mers la biserica din Saint-Etienne-du Rouvray în zilele precedente atacului terorist.

La 26 iulie, Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean, ambii în vârstă de 19 ani, au luat ostatici cinci persoane şi l-au ucis pe preot în timpul unei slujbe iar apoi au fost ucişi de poliţie.

Cei doi tineri, care trăiau la 700 km distanţă, s-au cunoscut cu doar câteva zile înainte de atac prin intermediul mesageriei criptate Telegram.

În acest caz, un văr al lui Abdel Malik Petitjean, Farid K., a fost inculpat şi arestat la 31 iulie. Născut la Nancy, acest bărbat în vârstă de 30 de ani era 'pe deplin la curent, chiar dacă nu cu locul sau ziua precisă, cu iminenţa unui plan de acţiune violent al vărului său, potrivit parchetului din Paris.