Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a lansat duminică un atac fără precedent pentru un politician român la adresa ambasadorului SUA la București.

Nemulțumit de ultimele declarații ale lui Adrian Zuckerman, Teodorovici îl acuză pe reprezentantul SUA în țara noastră de lipsă de profesionalism.

”Văd că foamei pentru senzațional și setei de fantastic, fie acestea și fake, li se alătură inclusiv unii dintre reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București, care își permit să facă aprecieri la adresa unor subiecte pe care se mulțumesc să le preia din surse total aservite politic PNL, fără a avea nici măcar decența, ca să nu spun profesionalismul, de a verifica cele afirmate.

Așa se explică, de exemplu, faptul că actualul ambasadaror al SUA în România a reluat de curând sintagma dublei contabilități de la finanțe, la care însuși nefericitul autor renunțase sub presiunea ridicolului la care se expusese în mod public, pentru a explica haosul moștenit de biata guvernare penelistă”, a scris duminică Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Afirmații care afectează interesul națiunii”

”Îmi pun întrebarea dacă multe din declarațiile lui Adrian Zuckerman au fost făcute în nume personal, ceea ce ar fi inadmisibil având în vedere calitatea sa în România sau, mult mai grav, în numele statului pe care îl reprezintă.

Mă întreb dacă ambasadorul României sau alți ambasadori acreditați la Washington își permit, cu atâta lipsă de profesionalism, să adreseze comentarii cu privire la guvernul SUA, acțiunile acestuia sau ale guvernelor anterioare, făcând afirmații care sunt de natură să afecteze în mod direct interesul națiunii”, a adăugat fostul ministru.

”Până aflăm niște răspunsuri, sper ca Adrian Zuckerman, aflat la început de mandat, să aibă disponibilitatea de a aprofunda rigoarea pe care o impune calitatea de înalt reprezentant al diplomației americane și să nu-și extindă aprecierile sale publice de îngrijorare nici la rezultatele dezastruoase ale unei pseudo-guvernări de numai 3 luni ivită dintr-o ambiție personală, nici la decalajul grav de la principiile democrației într-o țară promisă a normalității”, a scris, în concluzie, Eugen Teodorovici.