Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a făcut o analiză a luptei pentru fotoliul de la Cotroceni şi a celorlalţi candidaţi. Invitat la interviurile HotNews, Paleologu a oferit multe răspunsuri savuroase la întrebările jurnaliştilor.

Theodor Paleologu nu este convins că Iohannis şi Barna vor ajunge împreună în turul doi, pentru că dreapta oferă în prezent trei candidaţi, iar alegătorii vor fi împărţiţi. În plus, preşedintele Iohannis e atât de convins că va câştiga, încât nu va participa la dezbateri, însă procentele sale „se vor topi ca untul la soare”.

„Sub nicio formă, nu. Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Nici de Iohannis nu sunt sigur că va intra în turul doi pentru că e genul de candidat care pornește cu convingerea că totul e aranjat, că jocurile sunt făcute și s-ar putea să se trezească pe locul trei […] Dreapta în turul întâi va avea maxim 54% și sunt trei candidați pe dreapta: Iohannis, Barna și cu mine. 54% împărțiți la trei, vă spun de pe acum că lupta se va da între 18 și 22%. Procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare. El e atât de convins că e gata ales încât nu va participa la dezbateri, va trata cu dispreț pe ceilalți candidați”, crede Paleologu.

Întrebat pe cine ar vota totuşi în turul doi dintre Klaus Iohannis şi Dan Barna, candidatul PMP spune că ambii sunt neinteresanţi şi ar prefera să nu meargă la vot şi să facă ceva mai interesant, cum ar fi să meargă la pescuit.

„E o situație în care nu mai e nici un interes să te duci la vot. Iohannis – Barna e la fel, e absolut neinteresant […] Am treabă mai bună de făcut, citești o carte, te duci la pescuit… Sunt la fel. Între persoane trase la indigo nu văd interesul dezbaterii”, spune Theodor Paleologu.

Candidatul PMP îşi continuă atacurile la adresa actualului preşedinte, despre care spune că „şi-a atins maximum de competență la Primăria Sibiu”, că „este un specialist în ratat cu poarta goală”, iar meritele sale ar fi doar că „este înalt, dă bine în pozele de grup. Și mai are calitățile că este punctual și că nu este Victor Ponta”. Totuşi, „dacă pleci de la ideea că ești Zeus, nu cred că electoratul te va aprecia”, subliniază Theodor Paleologu.

Nici Viorica Dăncilă nu a scăpat de replicile ascuţite ale candidatului PMP. Preşedintele PSD este „o catastrofă națională, discordia în persoană. Seamănă mult cu Elena Ceaușescu […] Pe unde merge, seamănă dihonie, nu e deloc neconflictuală”. „Iohannis și Dăncilă simbolizează eșecul educației românești, cu atât mai mult cu cât au fost profesori”, mai spune Paleologu.

El nu-i uită nici pe foştii co-preşedinţi ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu: „Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Blaga și Gorghiu, care m-au dat afară din PNL. Un mare bine mi-au făcut”

Cât despre posibilul premier în situaţia în care va ajunge preşedinte, Paleologu spune: „Va trebui de văzut care e situația din Parlament. Unul dintre oamenii pe care îi am în vedere e Cioloș, dar nu pentru că ar fi un om nou, ci tocmai pentru că e un om vechi. O altă variantă este președintele PNL. Astea sunt variante de lucru.”