Conform unor surse citate de G4media, fostul om de încredere al lui Liviu Dragnea va conduce echipa de campanie a Pro România pentru alegerile europarlamentare. Neacșu este condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de conflict de interese. El a fost exclus din PSD pe 5 noiembrie, într-o ședință CEx, alături de Adrian Țuțuianu. Acum Ponta vrea să atace PSD cu cel care a coordonat campania partidului în trecut, însă este greu de crezut că va și reuși.

Liviu Dragnea l-a înlocuit pe Neacșu la Ialomița cu un personaj extrem de controversat, cu care vrea să facă revoluție în județ. Conform surselor Capital, însă partidul a ajuns la 30% de la peste 50 sub noul președinte, care n-ar avea o imagine tocmai favorabilă pentre ialomițieni.

“Marian Pavel este celebru pentru CV-ul său, în care se laudă că este licențiat în studii juridice, dar nici până în ziua de astăzi nu știm la ce facultate sau în ce perioadă. Probabil și-a scris CV-ul din plictiseală, deoarece nu putem vorbi de transparență. Pavel s-a impus, timp de trei mandate ca primar al comunei Gheorghe Lazăr, unde a învârtit banii după bunul său plac. În toată această perioadă în care a făcut pe primarul, și-a permis să cumpere peste 60 de hectare de teren, trei case și un apartament, după cum reiese din declarația sa de avere. Să fii primarul unui comune din Ialomița nu este chiar un lucru rău. Și pentru că nu îi era suficient, mai are și acțiuni la o firmă de construcții, care în trecut a primit contracte cu statul”, scriu jurnaliștii psnews.ro despre acesta.

Dar nu Pavel va coordona campania națională a PSD. Se pare că Liviu Dragnea are deja un plan foarte bine pus la punct cu care speră să recupereze punctele pierdute. Lista pentru europarlamentare ar putea fi dechisă de un nume din afara PSD, un jurnalist cu imagine bună și notorietate crescută. S-a zvonit că ar fi vorba despre Alessandra Stoicescu, însă aceasta a declarat că nu a luat în calcul această ipoteză. Cu toate acestea, în laboratoarele PSD se pune la punct o strategie care va lua prin surprindere pe mulți.