ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este cel mai flexibil laptop din noua generație, la propriu, datorită balamalei care se deschide la 360 de grade pentru a permite mai multe scenarii de utilizare, în funcție de necesitățile utilizatorului. Când îl deschizi pentru prima dată vei fi impresionat de ecranul cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display), care îți va bucura ochii cu un contrast aproape infinit și culori vii, dar realiste.

De multe ori ceea ce nu se vede are un impact mai important, iar în cazul ecranelor ASUS OLED ochii tăi îți vor mulțumi pentru că acestea emit cu 70% mai puțină lumină albastră comparat cu un ecran LCD tipic. Totul a fost posibil datorită utilizării unui filtru special care nu afectează acuratețea culorilor, având ca efect direct un somn mai bun, o îmbunătățire a ritmului circadian și a secreției de melatonină, în special în rândul copiilor. În același timp ecranele ASUS OLED de pe seria ZenBook îndeplinesc toate cerințele necesare pentru a primi certificările SGS și TUV Rheinland.

Ecrane OLED – o nouă experianță vizuală

Spre deosebire de tehnologia LCD, în care ecranul este iluminat de câteva zeci de LED-uri, în cazul tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode Display) fiecare pixel individual din imagine se iluminează atunci când este străbătut de curent electric. Primul avantaj este consumul foarte mic de energie, un factor foarte important pentru un laptop. Totodată, unghiurile de vizualizare la care imaginea îți păstrează caracteristicile sunt foarte largi, aproape de 180 de grade pe orizontală și verticală. Timpul de răspuns de 0.2 milisecunde este excepțional de rapid, făcând aceste ecrane ideale pentru filme de acțiune sau transmisiuni sportive.

Pentru a putea fi utilizate în mediile profesionale de editare grafică, toate ecranele ASUS OLED sunt calibrate din fabrică pentru a oferi o acuratețe a culorilor imposibil de atins prin ajustare manuală, rezultatul fiind mult râvnita validare PANTONE. Ecranele ASUS OLED sunt perfect adaptate și pentru a afișa filme la calitate cinematografică, pentru că acoperă 100% din volumul de culoare DCI-P3, standardul momentului din industria cinematografică. Prin comparație directă cu un ecran LCD diferența de afișare a culorilor este evidentă, în condițiile în care ASUS OLED afișează 133% din spațiul de culoare sRGB, în timp ce un ecran LCD tipic afișează doar 65%.

Un alt standard important care este respectat cu strictețe de noile ecrane ASUS OLED este VESA DisplayHDR True Black 500, care are ca cerințe principale un nivel maxim al luminozității de 500 niți și simultan un nivel de negru apropiat de zero. De aici rezultă acel contrast impresionant de 1.000.000:1, care te va izbi în clipa când pornești laptopul pentru prima dată.

Beneficiile ecranelor OLED sunt mult mai numeroase și includ o luminozitate percepută mai mare cu 33% față ce tehnologia LCD la același nivel măsurabil al luminozității, iar calitatea culorilor nu se schimbă pe întreaga plajă de luminozitate a ecranului.

ZenBook Flip 13 OLED – definiția mobilității fără efort

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este unul din modelele premium de anul acesta și este un laptop convertibil 2-în-1 foarte ușor (cântărește doar 1.3 kg) și subțire, având doar 13.9 mm grosime. Aceste caracteristici nu ar fi complete fără materiale premium, care oferă o experiență senzorială plăcută la atingere și detalii subtile care respectă principiile Zen, ca de altfel fiecare produs ZenBook.

Micșorarea dimensiunilor fizice ale lui ZenBook Flip 13 OLED UX363 a fost posibilă datorită marginilor NanoEdge de doar 3.9 mm grosime, lucru care nu afectează totuși experiența de tastare pentru că în continuare este utilizată o tastatură de dimensiune completă, cu taste ce oferă un feedback precis și o cursă generoasă de 1.2 mm.

Cea mai importantă componentă pentru un convertibil este balamaua care permite rotirea ecranului la 360 de grade și transformarea laptopului în tabletă. În cazul ZenBook Flip 13 OLED UX363, balamaua ErgoLift a fost testată pentru 20.000 de cicluri de deschidere complete și permite utilizarea produsului în patru moduri principale: laptop, tabletă, cort și stand. Ecranul tactil poate identifica 4096 de niveluri diferite de presiune, deci este ideal pentru fluxuri creative de desenat împreună cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

Subțire și ușor nu sunt termeni asociați de obicei cu robustețe, însă vei surprins să afli că ZenBook Flip 13 OLED UX363 îndeplinește cerințele standardului MIL-STD 810G, utilizat de armata americană, deci nu trebuie să te porți cu mânuși când îl folosești. Pe partea de conectivitate în șasiul subțire au avut loc două porturi Thunderbolt 4 USB Tip-C, folosite pentru transfer de date, conectare de monitoare externe și alimentarea laptopului, acompaniate de un port HDMI și unul USB Tip-A. Încărcarea bateriei se face de către un încărcător rapid cu mufă USB Tip-C, 60% în doar 45 de minute.

Tot pe partea de inovație, vei descoperi că touchpadul NumberPad 2.0 ascunde o dublă funcționalitate, putând fi transformat foarte rapid într-un bloc numeric iluminat pentru calcule matematice, atunci când simți nevoia unei tastaturi full-size.

Dovada experienței mobile fără compromisuri o reprezintă certificarea Intel Evo, care garantează execuția rapidă a fluxurilor de lucru variate. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea procesoarelor Intel Core i7 din generația 11, acompaniate de chipul graphic Iris Xe în configurații care ajung până la 16 GB RAM și 1 TB de stocare foarte rapidă tip SSD.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.