Transformer Prime are un aspect metalic ultra-subțire de numai 8, 3mm,  sunet cu tehnologie ASUS SonicMaster, o cameră de 8MP cu auto-focus și bliț LED și o baterie cu o autonomie estimată de până la 18 ore atunci când este combinată cu dock-ul mobil.  Prețurile internationale vor varia de la 499 dolari la 599 dolari cu dock-ul mobil comercializat ca accesoriu la 149 dolari.

Singura tabletă metalică ce cântărește numai 586g

Transformer Prime este prima tabletă din lume ce integrează următoarea generație de procesoare quad-core NVIDIA Tegra 3, creând o nouă categorie de tablete de înaltă performanță şi singura tabletă metalică ce cântărește numai 586g.  Cu un procesor cu patru nuclee, un accelerator grafic GeForce cu 12 nuclee și tehnologie vSMP, Transformer Prime oferă cea mai bună și rapidă experiență de lucru pentru multitasking, navigare web, redare video Full HD și jocuri.

Eee Pad Transformer se mândrește deja cu un ecran IPS, cu unghi larg de vizualizare de 178°, protejat de sticlă Corning Gorilla. Transformer Prime merge mai departe fiind îmbunătățit cu un display Super IPS+ cu luminozitate crescută pentru o lectură mai bună în condiții de iluminare exterioară. O cameră de 1.2MP permite efectuarea de video-conferințe în timp ce o cameră principală de 8MP cu auto-focus și bliț LED captează imagini strălucitoare grație diafragmei F2.4, senzorului CMOS iluminat din spate, focalizării în adâncime la atingere și reducerii zgomotului în condiții de iluminare insuficientă pentru fotografii mai clare și mai precise. O premieră pentru tablete, camera de 8MP a lui Transformer Prime are capacitatea să capteze filme HD 1080p.

Transformer Prime este disponibil în variante cu spațiu de stocare de 32GB și 64GB, împreună cu un slot pentru carduri microSD, conector audio combo de 3.5mm și un port microHDMI.

Evenimentul de lansare, cu demonstrații live, este programat pentru începutul lunii decembrie, atunci când Asus va arăta ce se întâmplă când Eee Pad Transformer Prime va întâlni noul sistem Ice Cream Sandwich.