Contractul este încheiat pe o perioadă de un an, iar poliţa include asigurare CASCO pentru aeronave şi piese de schimb, de răspundere faţă de terţi, pasageri, bagaje, marfă şi poştă. Flota Germania Fluggesellschaft are în componenţă 19  aeronave (11 – Boeing B737 si opt aeronave Airbus A319). Valoarea totală a flotei este de 700 de milioane de dolari, potrivit asigurătorului român. "Este încă un pas în extinderea internaţională a companiei, un pas important pe piaţa germană de asigurări de aviaţie. Ne-a ajutat şi faptul că avem o excelentă cunoaştere a acestui segment de business. În mod evident avem planuri îndrăzneţe în ceea ce priveşte dezvoltarea internaţională", a declarat Iulius Alin Bucşa(foto), preşedinte directorat Astra Asigurări. Germania Fluggesellschaft are sediul în Berlin şi a fost fondată în anul 1979. Compania operează curse regulate şi de tip charter în peste 30 de destinaţii internaţionale, transportând anual peste 2,5 milioane de pasageri.
Astra Asigurări administrează, de peste 20 de ani, majoritatea contractelor din domeniul aviaţiei din România, inclusiv TAROM (cel mai mare client local în domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

ASTRA Asigurări a plătit cele mai mari daune din piaţa de asigurări aviatice din ţara noastră. Este vorba despre cea mai mare daună plătită vreodată în România, pentru incidentul în care a fost implicată, în anul 1991, aeronava prezidenţială (33 milioane USD care aparţinea ROMAVIA).
De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, în decembrie 2007, Astra Asigurări a plătit 10 milioane USD pentru o aeronavă TAROM şi 4,2 milioane USD pentru o aeronavă aparţinând ROMAVIA, în aprilie 2008.