Ministerul de Interne, Radu Stroe, a declarat, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
La scurt timp, Valeriu Zgonea, a anunțat că grupul PSD susţine adoptarea modificării Codului rutier prin proiect de lege, nu prin ordonanţă de urgenţă şi înăsprirea legislaţiei, până la confiscarea maşinii sau a retragerii permisului în zonele cu accidente grave.

"Grupul din care fac eu parte a avut discuţii aprinse pe această temă, foarte mulţi dintre colegii mei sunt susţinătorii ideii ca proiectul de lege să fie dezbătut în Parlament şi el să fie unul, aşa cum doreşte şi Guvernul, care, în anumite zone, să fie înăsprit chiar cu confiscarea autoturismelor, cu retragerea permisului astfel încât să avem cât mai puţine accidente mortale sau cu vătămare corporală", a susținut Valeriu Zgonea.
El a spus că, la întâlnirea cu ministrul Radu Stroe, grupul PSD a pledat pentru un proiect de lege şi a atras atenţia că este susţinătorul "unor măsuri sancţionatorii în zonele care generează un dezechilibru în respectarea de către cetăţeni a legislaţiei rutiere, dar trebuie să fie luate în considerare şi veniturile pe care le au românii".
Antonescu: Stroe a făcut mai mult decât i s-a cerut
De altfel, Radu Stroe declara, ieri, la finalul ședinței cu social-democrații că o parte dintre aceștia susțin ca noul Cod rutier să fie adoptat prin OUG, alții prin proiect de lege.
Întâlnirea lui Stroe cu social-democrații nu a fost pe placul lui Crin Antonescu.
"Ceea ce i-am cerut eu domnului ministru Radu Stroe a fost doar să discute – ceea ce domnia sa a făcut şi îi mulţumesc – temeinic cu parlamentarii. Eu m-am referit la parlamentarii partidului nostru, domnia s-a întâlnit şi cu alţi parlamentari, pentru ca în Guvern poziţia sa să aibă poziţia parlamentarilor. Şi, în rest, nici nu m-am mai băgat. E un subiect complicat (n.r. – noul Cod rutier)", a declarat Crin Antonescu.