Tot miercuri, înainte de prânz, italienii de la Impregilio vor așeza prima grindă a celui mai înalt viaduct construit pentru o autostradă, în România, scrie turnulsfatului.ro. 
Cel mai avansat tronson al autostrăzii Sibiu – Orăștie este lotul cu numărul patru, cel care face legătura între centura Sibiului și viitoarea cale rapidă pentru ieșirea din țară: asocierea Euroconstruct Trading – Astaldi – Astalrom începe de miercuri dimineața asfaltarea unei porțiuni din viitoarea autostradă. Lotul IV al amintitei autostrăzi măsoară mai bine de 16 km și va include primul tunel de mare viteză pentru autoturisme, din România.
Ca într-o competiție, italienii de la Impregilio (firma angajată de CNADNR să execute tronsonul al treilea al autostrăzii Sibiu – Orăștie) au pregătit pentru miercuri o mică ceremonie dedicată primei grinzi care va ajuta la traversarea celui mai înalt viaduct din România: cel de la Aciliu.
Din aprilie anul viitor, potrivit planurilor, mașinile vor putea trece pe lângă Aciliu cu o viteză legală de 130 de km  pe oră, pe un viaduct construit la o înălțime de aproximativ 100 de metri.
Lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăștie are o lungime de aproximativ 22 de km.